lördag 5 maj 2012

Spindelmors Topplista 101 - Del 1

Introduktion: Den här artikelserien - Topplistor 101 riktar sig främst till dig som är ny på Spindelmors Topplista. Men även lite mer erfarna användare kan ha nytta av deras innehåll.  Att förstå sig på topplistor och hur de kan gynna din sida/blogg är ungefär som brädspelet Othello: "Det är lätt att lära sig, men tar åratal att bemästra". Därför är det  viktigt att du som ny medlem får en bra start redan från början! Artikelserien  är tänkt att introducera dig som användare till själva konceptet Topplista och förklara strävar efter att försöka förklara de mer grundläggande koncepten så att du kan få ut mesta möjliga av ditt medlemskap. Vi kommer att börja med det riktigt grundläggande och sedan fortsätta upp kring den mer avancerade skolan.


Vad är en Topplista?

En Topplista kan i korthet sägas  vara en korsning mellan ett länkbytar-program och en visuell illustration av aktivitet och popularitet av din sida. När du registrerar dig på Spindelmors Topplista så kommer länk till din sida automatiskt visas på sidan. Detta är helt gratis. Det enda du förbinder dig till är att i gengäld lägga upp en länk till Spindelmors Topplista på din sida. Fördelen med detta är så kallade Inlänkar, som hjälper oss att få högre PR (pagerank) hos t. ex Google. Hög PR ger ökad popularitet hos sökmotorer som google = fler hittar din sida! Kliar du min rygg så kliar jag din!

På själva topplistan rankas din sida efter hur populär och aktiv du är på sidan. Detta innebär att även mindre, nyare sidor kan komma högt upp på rankingen om de själva arbetar för det och har aktiva läsare som är villiga att visa sin lojalitet. Det finns även andra sätt att öka synligheten på Topplistan. Det kommer att diskuteras i senare brev! Observera att alla sidor/bloggar visas upp på listan, men om du är ny medlem, eller inte så aktiv så kan du behöva scrolla ner eller till och med bläddra några sidor bakåt!

Det här var Del 1 av Spindelmors Topplista 101. Nästa brev kommer att fokusera mer på vad det är du ser när du först landar på Spindelmors Topplista och på din personliga Kontrollpanel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar